Pelit liikelahjoina

Oletko koskaan saanut liikelahjaksi peliä? Mitä mieltä olisit, jos tavallisten kynän tai post-it-lappujen sijaan saisitkin messuilta yrityksen logolla varustetun korttipelin tai jopa kokonaisen laatikollisen seurapelejä? Hieno idea, ei pelkästään saajalle, vaan myös yritykselle. Kaveri-iltana yrityksen logo saa paljon mainosta, kun iso määrä ystäviä pelaa ja nauttii yhdessäolosta yrityksen brändi hienovaraisesti esillä.

Mikä peli liikelahjaksi?

Ei kuitenkaan tarvitse kuumeisesti miettiä, mikä peli pitäisi tuunata yrityksen nimellä, vaan on hyvin yksinkertaista mennä alan sivuille, kuten esimerkiksi Axonprofile ja katsoa, minkälaisia pelituotteita on tarjolla.

Vaihtoehtoja on monia, esimerkiksi:

  • Lautapelit
  • Älypelit
  • Tietopelit
  • Korttipelit
  • Shakki
  • Backgammon
  • Bingo

Konsolipelit ovat hauska vaihtoehto liikelahjaksi

Niin sanottujen vanhanaikaisten pelien, pelikorttien tai paperiversiopelien sijaan voi liikelahjana lahjoittaa myös pelikonsolin. Pelikonsolin ei tarvitse sisältää avaruuspelejä, sotapelejä tai muita lapsille ja nuorille suunnattuja pelejä, vaan näiden sijaan pelikonsolissa voi olla vaikka muistipeli, kuten esimerkiksi Sudoku taikka aivotoimintaa aktivoiva pulmapeli, joka sisältää tietyssä ajassa ratkottavia matemaattisia ja kirjallisia kysymyksiä.

Riippuen yrityksen tuotteista tai palveluista, voi myös neuvotella peliohjelmoijan kanssa, jotta pelikonsolin sisässä oleva peli olisi luotu yrityksen liikeidea mielessä pitäen. Esimerkiksi jos yritys tuottaa lääketieteellisiä palveluja, pelikonsolin ohjelma voi olla luotu esimerkiksi eri kehontoiminnoista tai mikäli se tuottaa terveysruokatuotteita, voi konsolin ohjelma olla tehty siitä, miten eri ruokavaliot vaikuttavat kehoon. Näin ollen mainoslahja ei ainoastaan pidä sisällään yrityksen logoa ja nimeä, vaan on varustettu sen tuote- tai palvelukatalogilla ja yritysfilosofialla.

Omaperäinen idea kannattaa

Pelikonsolipelin voi myös ajatella puhelimeen ladattavaksi versioksi, jolloin mainonta-alue vain laajenee, kun pelin voi ladata älypuhelimeen ja pelata sitä esimerkiksi matkustaessa. Yrityksestä kertova peli älypuhelimessa on moderni idea, mutta sen kustannukset saattavat nousta suuriksi monille pienille yrityksille. Pelikonsoli-ideaa voi toki käyttää myös erilaisten paperiversiopelien suhteen. Monopoly voidaan luoda yrityksen palvelujen mukaan. Hieman mielikuvitusta peliin ja mainoslahjapelistä saattaa syntyä vuoden pelihitti. Uudenlaisia liikelahjaideoita kannattaa kokeilla ja ideoida urakalla!